Perníčky, které jsou okamžitě měkké: Tohle je klenot našich babiček

Také vy jste vždy toužily znát recept na dokonalé perníčky, které jsou po upečení okamžitě měkké? Nechaly jsme se inspirovat blogem The story of a cake a objevily jsme recept na perníčky, které skutečně chutnají jako malé kousky nebe.

Zdroj: The Story of a cake
Zdroj: The Story of a cake

Přečtěte si: Video: Balení vánočních dárků bude od teď zábavou: Ukážeme vám, jak na to!

Připravte si s námi to nejtypičtější a nejvoňavější pečivo, které je sladkým symbolem Vánoc. Perníčky. Tento recept je ale skutečně výjimečný. Už totiž vůbec nebudete muset čekat na to, aby změkly.

Co budete potřebovat:

Těsto
1 kg hladké přeceděné mouky
250 g změklého másla
250 g medu
250 g moučkového cukru
2 vrchovaté ČL perníkového koření
2 ČL sody bikarbony
4 středně velká vejce

Poleva
1 bílek
150 g moučkového cukru (3x přesít)

Postup:

Vypracujeme si perníkové těsto. Smícháme máslo, cukr, med a vejce. Přidáme mouku, sodu bikarbonu a perníkové koření. Těsto necháme celou noc odležet v ledničce. Odleželé těsto rozdělíme na 4 části a začínáme válet (asi na 0,5 cm) a vykrajovat. Trouba by měla být zahřátá na 180 stupňů a pečeme 9-10 minut. Potřeme rozšlehaným vajíčkem. Perníčky zdobíme polevou z rozšlehaného bílku a cukru.

Tip:

Pokud chcete polevu řidší, přidejte citrónovou šťávu. Dobrou chuť!

Foto:
The Story of a cake
Zdroj:
NM

Související články

Diskuse k článku

comments powered by Disqus

Nejčtenější články

Obsah online magazínu feminity.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu, nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu zakázáno.

Kontakt

© Copyright 2018 Frogfoot s.r.o..