Vánoční řepovo-čokoládová bábovka: Jednoduchá a rychlá, navíc si její chuť zamilujete

Ano, pečení k Vánocům jednoduše patří. A co tak tento rok u všech těch perníčků, vanilkových rohlíčků a kokosek zkusit také něco netradičního? Vánoční řepovo - čokoládovou bábovku si určitě zamilujete.

Zdroj: Angie bakes
Zdroj: Angie bakes

Pokud máte rádi netradiční chutě a kombinace, tento recept je pro vás jako stvořený. Dnes jsme se nechaly inspirovat blogem Angie bakes a její řepovo - čokoládovou bábovkou. A chutná famózně!

Co budeme potřebovat:

350 g uvařené řepy
120 g másla
200 g Sweet Family hnědého cukru
150 g hořké čokolády 70 %
1 vajíčko
půl balíka kypřícího prášku
230 g hladké mouky
špetka soli
lžička vanilkového extraktu

Postup:

Čokoládu si rozpustíme ve vodní koupeli. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Řepu tyčovým mixérem rozmixujeme na hladké pyré. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vajíčko a řepové pyré, vanilkový extrakt a rozpuštěnou čokoládu. Přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem a solí. Těsto nalijeme do formy a dáme péct na 190 stupňů na cca 45-50 minut. Párátkem zkontrolujeme nitro, zda je upečené. Vyndáme, necháme vychladnout a poté vyklopíme na talíř. Před podáváním ozdobíme moučkovým cukrem nebo rozpuštěnou čokoládou. Dobrou chuť!

Nepřehlédněte: Perníčky, které jsou okamžitě měkké: Tohle je klenot našich babiček

Foto:
Angie bakes
Zdroj:
NM

Související články

Diskuse k článku

comments powered by Disqus

Nejčtenější články

Obsah online magazínu feminity.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu, nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu zakázáno.

Kontakt

© Copyright 2018 Frogfoot s.r.o..