Tip na skvělý sladký recept: V šálku pečená třešňová pita

Tentokrát si pro vás gastronomický expert Rudolf Héger přichystal takovou specialitku. V šálku pečenou třešňovou pitu. Mňam!

V šálku pečená třešňová pita
V šálku pečená třešňová pita

Rudolf Héger a recept z jeho kuchyně

Přísady:

50 dkg vypeckovaných třešní
15 dkg měkkého másla
10 dkg oleje
15 dkg cukru
25 dkg hladké mouky
1 malé balení prášku na pečení
2 dl smetany
3 ks vajec
citrónová kůra z 1 citrónu
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
med
meruňková marmeláda
arašídy

Postup: 

Třešně umyjeme, vypeckujeme a posypeme skořicovým cukrem. Troubu zapneme a předehřejeme na 180 stupňů. Šálek vytřeme máslem a vysypeme moukou. Hladkou mouku smícháme s práškem na pečení. Máslo a olej spolu s cukrem vymícháme až do pěny, přidáme dobře vyšlehaná vejce. Postupně vmícháváme mouku a nakonec smetanu. Těsto nalijeme a větší lžící rozetřeme v šálku, nahoru přidáme pár třešní, malou lžičku medu a jednu malou lžičku meruňkové marmelády. Každý šálek naplníme piškotovým těstem do jeho 3/4. Nahoru pokládáme třešně, které do těsta lehce zatlačíme. Posypeme oříšky.

Zapékací šálky umístíme na plech a do jednoho z nich nalijeme vodu. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud se piškot nenafoukne a nezhnědne, což je cca za 15-18 minut. Podáváme posypané vanilkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Foto:
Archiv R.H.
Zdroj:
Rudolf Héger

Související články

Diskuse k článku

comments powered by Disqus

Nejčtenější články

Obsah online magazínu feminity.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu, nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu zakázáno.

Kontakt

© Copyright 2021 Frogfoot s.r.o..