Domácí skořicová hnízda: Vyzkoušejte na nich nádech javorového sirupu a teplého másla

Vynikající skořicové hnízda si připravíte doma snadněji než si myslíte. Skořice v nich zachutná malým i velkým, budou vašim společníkem během podzimních dní.

Zdroj: Profimedia
Zdroj: Profimedia

Domov voní určitými typickými aromaty. Na podzim se v nich mísí skořice, přidat můžete i jemný javorový sirup. Tak lahodně chutnají skořicová hnízda, které si můžete připravit i doma. Jejich příprava je jednodušší než byste si mohly přát, budou nadýchané a plné chuti. K dokonalosti je dovedou právě sezónní ořechy, které jim dodají i důležité výživné látky.

Mohlo by vás zajímat: Skvělá a chutné snídaně: Takový avokádový toast s brusinkami musíte vyzkoušet

Na těsto budete potřebovat:

180 ml teplého mléka

2 vejce

60 g másla (rozpuštěného)

50 g hnědého cukru

1/2 kávové lžičky soli

450 g hladké mouky

8 g droždí

Na náplň si připravte:

60 g rozpuštěného másla

25 g mleté skořice

80 g hnědého cukru

25 g ořechů nasekaných na menší kousky

Na smetanovou ozdobu si nachystejte:

170 g jemného tvarohového sýra

1/3 hrnku změklého másla

moučkový cukr

javorový sirup

Postup přípravy:

1. V misce si v teplém mléce nechte nakynout droždí. Do vykynutého kvásku přidejte vajíčka, rozpuštěné máslo, špetku soli a cukr.

2. Mouku sypejte po částech a rozmixujte ji v rukou a zpracujte na jemné těsto, až dokud ingredience zcela nezapadnou do sebe a nevytvoří hladkou hmotu. Takto připravené těsto nechte odpočinout, zakryjte ho utěrkou a nechte kynout asi pod dobu 45 minut.

3. Po nakynutí na pomoučněném vále těsto rozválejte na asi 1 centimetr tlustý pás. Do něj budete nanášet nádivku.

4. Na náplň smíchejte máslo, skořici, hnědý cukr a ořechy. Rovnoměrně je nasypte na celé rozválené těsto a srolujte ho do jedné rolády, kterou následně pokrájejte na stejně silné části.

5. Kruhy rolády poklademe na plech vyložený papírem na pečení, použít můžete i kulatou zapékací mísu, v níž jejich vystavujte jedno vedle druhého do tvaru kruhu.

6. Takto připravené hnízda můžete ještě svrchu zlehka potřít máslem a pečte je na 200 stupňů po dobu asi 15 až 20 minut.

7. Servírujte je ještě teplé, navrchu potřené bílou polevou. Na ni si v misce utřeme jemný tvaroh s máslem a přidejte cukr i javorový sirup podle vaší chuti. Javorový sirup je právě zázračnou ingrediencí, která dodá této polevě úžasnou texturu, ale i unikátní sladkou chuť.

Přečtěte si také: Podzim v podobě muffinů: Dokonalé spojení čokolády a hokaido dýně probudí vaše smysly

Foto:
Profimedia
Zdroj:
PC

Související články

Diskuse k článku

comments powered by Disqus

Nejčtenější články

Obsah online magazínu feminity.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu, nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu zakázáno.

Kontakt

© Copyright 2018 Frogfoot s.r.o..