Vanilkové rohlíčky nesmí na Vánoce chybět: Rychlý recept a chuť jako od babičky

Vánoce jsou jen jednou do roka, proto není hanbou ani selháním, když zhřešíme tradičními koláčky, které k nejkrásnějším svátkům nepochybně patří.

Zdroj: Profimedia
Zdroj: Profimedia

Vanilkové rohlíčky patří k našim tradičním zákuskům, které se objevují na stolech nejčastěji během Vánoc, ale v některých částech Slovenska i na Velikonoce či během svatební hostiny. Vyzkoušejte tento recept na lehoučké pečivo, na kterém si smlsne celá vaše rodina.

Ingredience:

250 g hladké mouky

200 g másla

100 g mletých vlašských ořechů

70 g moučkového cukru

vanilkový a moučkový cukr na obalení

Mohlo by vás zajímat: Domácí nutela z lískových ořechů a čokolády: Vyzkoušejte tento skvělý recept

Postup přípravy:

1. Máslo vyjmeme z lednice a necháme ho úplně změknout.

2. Aby byly rohlíčky jemné, je třeba si nejprve prosít mouku, moučkový cukr i ořechy.

3. Všechny suché ingredience a tedy hladkou mouku, ořechy a moučkový cukr si pořádně promícháme ve velké misce.

4. Přidáme máslo a snažíme se vypracovat tuhé těsto. Hotové je tehdy, když se nedrobí a je z něj jedna celistvá hmota.

5. Těsto dáme na 15 minut do chladničky.

6. Vytáhneme ho, rozdělíme na 4 části a na pomoučeném vále hmotu rozválíme a vytvarujeme z ní rohlíčky.

7. Položíme je na plech vyložený papírem na pečení.

8. Pečeme 8 minut na 180 ° C.

9. Ještě teplé je obalujeme ve směsi vanilkového a moučkového cukru.

Foto:
Profimedia
Zdroj:
LT

Související články

Diskuse k článku

comments powered by Disqus

Nejčtenější články

Obsah online magazínu feminity.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu, nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu zakázáno.

Kontakt

© Copyright 2019 Frogfoot s.r.o..