Na 4 ks pâte sucrée potřebujeme:
- 200 g hladké mouky
- 20 g mandlové mouky
- 40 g krupicového cukru
- lžička vanilkové pasty
- 125 g másla
- 1 žloutek
- špetka soli
Nepřehlédněte: Moderní čokoládový raw dort: Přidejte rybíz a dokonale svěží dezert je na světě
Na krém pâtissiere potřebujeme:
- 250 ml plnotučného mléka
- 1 vajíčko
- 2 žloutky
- lžička vanilkové pasty
- 100 g krupicového cukru
- 25 g škrobu
Na dochucení:
- maliny (nebo jiné ovoce)
- moučkový cukr
Prečtěte si také: Požitek z propojení tří druhů čokolády: Vychutnejte si jako dezert tyto cookies
Postup přípravy:
Začneme těstem. Smícháme mouku, mandlovou mouku, vanilku, sůl a cukr. Do směsi dále vmícháme vejce a máslo, rozmixujeme dohladka a vypracujeme těsto. Z těsta uděláme bochník, obalíme ho potravinářskou fólií a přesuneme do chladničky alespoň na 1 hodinu.
Vrhneme se na krém. Mléko nalijeme do hrnce spolu s vanilkou a pomalu přivedeme k varu. Mezi tím si v míse smícháme vajíčko, žloutek, cukr a škrob. Když se mléko začne vařit, odstavíme ho a nalijeme ke žloutkové směsi. Mícháme, dokud se vše nespojí. Krém přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.
Vrátíme se k těstu. Troubu si předhřejme na 180 ° C. Těsto vtlačíme do formiček a dno propícháme několikrát vidličkou, aby se při pečení nenafouklo. Formičky dáme do trouby a pečeme dozlatova 12-15 minut.
Opatrně vyjmeme korpus tartletek z formiček a rovnoměrně je naplníme krémem.
Tartaletky na závěr ozdobíme malinami a posypeme práškovým cukrem.