Dopřejte si sladké ovocné potěšení: Receptu na malinové tartaletky neodoláte

Chutný dezert původem z Francie je dnes již klasikou, která neomrzí. A jak by také mohla! Připravit si ho můžete na tolik způsobů, kolik druhů ovoce znáte.

Zdroj: Profimedia
Zdroj: Profimedia

Na 4 ks pâte sucrée potřebujeme:

  • 200 g hladké mouky
  • 20 g mandlové mouky
  • 40 g krupicového cukru
  • lžička vanilkové pasty
  • 125 g másla
  • 1 žloutek
  • špetka soli

Nepřehlédněte: Moderní čokoládový raw dort: Přidejte rybíz a dokonale svěží dezert je na světě

Na krém pâtissiere potřebujeme:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 vajíčko
  • 2 žloutky
  • lžička vanilkové pasty
  • 100 g krupicového cukru
  • 25 g škrobu

Na dochucení:

  • maliny (nebo jiné ovoce)
  • moučkový cukr

Prečtěte si také: Požitek z propojení tří druhů čokolády: Vychutnejte si jako dezert tyto cookies

Postup přípravy:

Začneme těstem. Smícháme mouku, mandlovou mouku, vanilku, sůl a cukr. Do směsi dále vmícháme vejce a máslo, rozmixujeme dohladka a vypracujeme těsto. Z těsta uděláme bochník, obalíme ho potravinářskou fólií a přesuneme do chladničky alespoň na 1 hodinu.

Vrhneme se na krém. Mléko nalijeme do hrnce spolu s vanilkou a pomalu přivedeme k varu. Mezi tím si v míse smícháme vajíčko, žloutek, cukr a škrob. Když se mléko začne vařit, odstavíme ho a nalijeme ke žloutkové směsi. Mícháme, dokud se vše nespojí. Krém přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

Vrátíme se k těstu. Troubu si předhřejme na 180 ° C. Těsto vtlačíme do formiček a dno propícháme několikrát vidličkou, aby se při pečení nenafouklo. Formičky dáme do trouby a pečeme dozlatova 12-15 minut.

Opatrně vyjmeme korpus tartletek z formiček a rovnoměrně je naplníme krémem.

Tartaletky na závěr ozdobíme malinami a posypeme práškovým cukrem.

Dobrou chuť!

Foto:
Profimedia
Zdroj:
mm

Související články

Diskuse k článku

comments powered by Disqus

Nejčtenější články

Obsah online magazínu feminity.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu, nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu zakázáno.

Kontakt

© Copyright 2021 Frogfoot s.r.o..