Nepřehlédněte: Raw kuličky, které budete zbožňovat: 15 minut a můžete zdravě mlsat
Pro přípravu potřebujete:
- Mix různého listového salátu (rukola, špenát, polníček, ledový salát)
- 2 ks kachních prsou s kůží
- 100 g uvařených nebo upečených kaštanů
- 120 g měkkého kozího sýra s bílou plísní
- 4 čerstvé fíky
- hrst sušených brusinek
- 1 čajová lžička medu
Na zálivku potřebujete:
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička medu
- 1 čajová lžička francouzské hořčice
- sůl
- Něco extra: opečená bageta na podávání
Nepřehlédněte: Sachrův dort bez množství cukru a lepku: Tyto ingredience nahradíte, avšak rozdíl cítit nebudete
Postup přípravy:
- Kachní prsa položte kůží dolů na rozehřátou suchou pánev. Osolte a pečte na mírném ohni asi 5 minut z jedné strany a 3 minuty z druhé. Přeložte na talíř a nechte maso chvíli odležet.
- Na plech vyložený pečícím papírem rozložte rozčtvrcené fíky a pokapejte je medem.
- Fíky vložte do trouby na 180 ° C a pečte asi 5 minut, dokud nezkaramelizují.
- Mezitím si ve velké míse smíchejte mix oblíbených salátových listů, nakrájených na menší kousky.
- Do mísy přimíchejte kaštany, sušené brusinky, nakrájený kozí sýr.
- Do salátu vlijte zálivku, kterou vytvoříte smícháním všech uvedených ingrediencí.
- Do salátu přidejte na kousky nakrájené kachní prsa, opečené fíky a ještě jednou promíchejte.
- Podávejte s opečenou bagetou.
- Extra tip: V salátu můžete zužitkovat jakékoli pečené maso z předchozího dne.
Dobrou chuť!
Nepřehlédněte: Domácí nutela z lískových ořechů a čokolády: Vyzkoušejte tento skvělý recept