Dvoubarevná bábovka s tvarohem jako od babičky: Přidejte pár ingrediencí, aby chutnala ještě lépe

Kdo by si nepochutnal na tradiční domácí bábovce? Vyzkoušejte si ji však udělat dvoubarevnou a přidejte pár skvělých ingrediencí, aby chutnala přímo famózně. Jako hostitelka se určitě dočkáte uznání, to vám můžeme slíbit.

Zdroj: Profimedia
Zdroj: Profimedia

Nepřehlédněte: Domácí hamburger z tradičních surovin: Přineste si do vaší kuchyně trochu Ameriky!

Na přípravu potřebujeme:

  • 250g polohrubé mouky (no klidně pro lehkost těsta můžete dát polovinu špaldové polohrubé nebo hladké mouky)
  • 250g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 250g másla/Hera
  • 250g tvaroh jemný
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 vanilkový lusk
  • 150g hořké čokolády
  • Citronová kůra nebo šťáva
  • Nasekané mandle
  • Rum

Nepřehlédněte: Mrkvový dort, o jakém se vám ani nesnilo: Tohle jednoduše musíte vyzkoušet

Postup přípravy

1. Nejdříve si připravíme bábovkovou formu na pečení, kterou vymažeme změklým máslem/Herou. Tajným tipem je, že ji nevymastíme polohrubou moukou, ale kokosem, kterým ještě více vylepšíme chuť bábovky.

2. Připravíme si větší misku, do které přidáme moučkový cukr a 3 vejce. Vše vyšleháme mixérem.

3. Pak přidáme ostatní suroviny (mouku, kypřící prášek do pečiva, vanilkový lusk, změklou Heru/máslo, tvaroh a vše opět vyšleháme mixérem.

4. Vyšlehané těsto si rozdělíme na polovinu.

5. Hořkou čokoládu rozpustíme nad párou. Když je rozpuštěna, přidáme do jedné části těsta a dobře promícháme.

6. Do druhé, bledé části můžeme přidat trochu citronové kůry nebo šťávy.

7. Do bábovkové formy nalijeme nejdříve bledší těsto. Na to můžeme vysypat kolem hrst nasekaných mandlí (pro ty, kteří mají rádi oříšky v bábovce).

8. Následně dolijeme tmavší těsto s čokoládou, do kterého můžeme přidat zase trochu rumu.

9. Bábovku dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme 60 minut při teplotě 185 stupňů.

10. Po upečení necháme bábovku stále ve formě vychladnout a až potom vyklopíme.

Nepřehlédněte: Muffiny z lískových oříšků s čokoládovou polevou: Chutnají úžasně!

Extra tip: Kdo nemá rád oříšky v bábovce, může dát mezi těsta místo nich i ovoce, například borůvky, maliny nebo rybíz.

Dobrou chuť!

Foto:
Profimedia
Zdroj:
MG

Související články

Diskuse k článku

comments powered by Disqus

Nejčtenější články

Obsah online magazínu feminity.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu, nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu zakázáno.

Kontakt

© Copyright 2019 Frogfoot s.r.o..