Kdo by nemiloval vanilkové rohlíčky: Tyto dvě ingredience se postarají o vánoční chuť, vyzkoušíte?

Vánoce jsou již za dveřmi a tímto jednoduchým, rychlým a chutným receptem můžete začít své vánoční pečení. Přidejte tyto dvě ingredience pro ještě lepší vánoční chuť.

Zdroj: Profimedia
Zdroj: Profimedia

Nepřehlédněte: Čokoládový dort, který dostane i největší čokoholiky

Na těsto potřebujeme

• 300g hladké mouky

• 200 g másla

• 1 vanilkový lusk

• 80g moučkového cukru

• 70 g mletých vlašských ořechů nebo mletých loupaných mandlí nebo lískových ořechů

• 2 žloutky

• špetka soli

Nepřehlédněte: Domácí vánočka s rozinkami: Kynuté těsto vám s touto zásadou půjde jako po másle

Postup přípravy

1. Ze všech surovin si připravíme těsto. Pořádně prohněteme.

2. Smíchané těsto rozdělíme na 4 části a necháme odstát na desce asi 20 minut.

3. Potom vezmeme první část těsta a vyválíme ho do tvaru válce. Válec pokrájíme na stejné

menší kousky.

4. Z jednotlivých kousků těsta následně formujeme malé rohlíčky.

5. Totéž uděláme z každé jedné části.

6. Rohlíčky pečeme při 170 stupních a na vymazaném plechu asi 10-12 minut.

7. Na závěr obalíme upečené vanilkové rohlíčky ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Nepřehlédněte: Lahodný domácí vaječný likér: Jeho složení vás očaruje, osladíte si jím celé svátky

Extra tip: Pro celkovou vánoční chuť můžete do těsta přidat i špetku skořice a citronové kůry

Dobrou chuť!

Foto:
Profimedia
Zdroj:
MG

Související články

Diskuse k článku

comments powered by Disqus

Nejčtenější články

Obsah online magazínu feminity.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu, nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu zakázáno.

Kontakt

© Copyright 2019 Frogfoot s.r.o..