Nepřehlédněte: Čokoládový dort, který dostane i největší čokoholiky
Na těsto potřebujeme
• 300g hladké mouky
• 200 g másla
• 1 vanilkový lusk
• 80g moučkového cukru
• 70 g mletých vlašských ořechů nebo mletých loupaných mandlí nebo lískových ořechů
• 2 žloutky
• špetka soli
Nepřehlédněte: Domácí vánočka s rozinkami: Kynuté těsto vám s touto zásadou půjde jako po másle
Postup přípravy
1. Ze všech surovin si připravíme těsto. Pořádně prohněteme.
2. Smíchané těsto rozdělíme na 4 části a necháme odstát na desce asi 20 minut.
3. Potom vezmeme první část těsta a vyválíme ho do tvaru válce. Válec pokrájíme na stejné
menší kousky.
4. Z jednotlivých kousků těsta následně formujeme malé rohlíčky.
5. Totéž uděláme z každé jedné části.
6. Rohlíčky pečeme při 170 stupních a na vymazaném plechu asi 10-12 minut.
7. Na závěr obalíme upečené vanilkové rohlíčky ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Nepřehlédněte: Lahodný domácí vaječný likér: Jeho složení vás očaruje, osladíte si jím celé svátky
Extra tip: Pro celkovou vánoční chuť můžete do těsta přidat i špetku skořice a citronové kůry