Nepřehlédněte: Skvělý letní oběd, nebo večeře: Grilovaný cuketový salát s parmezánem a oříšky
Ingredience
• 650 g hladké špaldové mouky
• 200 g třtinového cukru
• 50g kokosového tuku nebo másla
• 150g kvalitního medu
• 4 žloutky
• 1 kávová lžička perníkového koření
• 2 kávové lžičky jedlé sody
• 4-5 lžic mandlového mléka
Nepřehlédněte: Muffiny z lískových oříšků s čokoládovou polevou: Chutnají úžasně!
Postup přípravy
1. Nejdříve si do větší misky připravíme mouku, cukr, kokosový tuk nebo máslo.
2. Přilijeme tekutý kvalitní med a žloutky.
3. Postupně přidáme perníkové koření pro typické vánoční aroma a jedlou sodu.
4. Na závěr přidáme polévkové lžíce mandlového mléka.
5. Vše vymícháme do hladkého těsta.
6. Těsto necháme odstát co možná nejdéle na chladném, tmavším místě, v komoře i několik dní.
7. Po několika dnech můžeme těsto vytáhnout, znovu několikrát prohněteme a vyválíme ho na tloušťku 3-5 mm.
8. Potom vykrajujeme perníčky a ukládáme na plech potřenou Herou, Cerou nebo máslem.
9. Perníčky pečeme při teplotě 165 stupňů asi 5-10 minut.
Nepřehlédněte: Mrkvový dort, o jakém se vám ani nesnilo: Tohle jednoduše musíte vyzkoušet
Extra tip 1: Pro zvýraznění aroma, která provoní váš domov během vánočních svátků můžete přidat do těsta na perníčky špetku skořice a citronové kůry.
Extra tip 2: Pokud chcete docílit lesklého povrchu perníčků, natřete je před vložením do trouby rozšlehaným vejcem. Pokud chcete, aby zůstaly matné, pak je nenatírejte. Je to na vás.