Vánoční perníčky bez toho aby byly tvrdé: Správnou chuť namícháte z těchto ingrediencí

Bez perníčků si Vánoce prostě neumíme představit. Jsou neodmyslitelnou součástí nejkrásnějších svátků v roce, a aby provoněly vaši domácnost musí mít ty správné ingredience. Vyzkoušejte tyto...

Zdroj: Profimedia
Zdroj: Profimedia

Nepřehlédněte: Skvělý letní oběd, nebo večeře: Grilovaný cuketový salát s parmezánem a oříšky

Ingredience

• 650 g hladké špaldové mouky

• 200 g třtinového cukru

• 50g kokosového tuku nebo másla

• 150g kvalitního medu

• 4 žloutky

• 1 kávová lžička perníkového koření

• 2 kávové lžičky jedlé sody

• 4-5 lžic mandlového mléka

Nepřehlédněte: Muffiny z lískových oříšků s čokoládovou polevou: Chutnají úžasně!

Postup přípravy

1. Nejdříve si do větší misky připravíme mouku, cukr, kokosový tuk nebo máslo.

2. Přilijeme tekutý kvalitní med a žloutky.

3. Postupně přidáme perníkové koření pro typické vánoční aroma a jedlou sodu.

4. Na závěr přidáme polévkové lžíce mandlového mléka.

5. Vše vymícháme do hladkého těsta.

6. Těsto necháme odstát co možná nejdéle na chladném, tmavším místě, v komoře i několik dní.

7. Po několika dnech můžeme těsto vytáhnout, znovu několikrát prohněteme a vyválíme ho na tloušťku 3-5 mm.

8. Potom vykrajujeme perníčky a ukládáme na plech potřenou Herou, Cerou nebo máslem.

9. Perníčky pečeme při teplotě 165 stupňů asi 5-10 minut.

Nepřehlédněte: Mrkvový dort, o jakém se vám ani nesnilo: Tohle jednoduše musíte vyzkoušet

Extra tip 1: Pro zvýraznění aroma, která provoní váš domov během vánočních svátků můžete přidat do těsta na perníčky špetku skořice a citronové kůry.

Extra tip 2: Pokud chcete docílit lesklého povrchu perníčků, natřete je před vložením do trouby rozšlehaným vejcem. Pokud chcete, aby zůstaly matné, pak je nenatírejte. Je to na vás.

Foto:
Profimedia
Zdroj:
MG

Související články

Diskuse k článku

comments powered by Disqus

Nejčtenější články

Obsah online magazínu feminity.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu, nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu zakázáno.

Kontakt

© Copyright 2020 Frogfoot s.r.o..