Tip na italský víkend: Špagety v rajčatové omáčce s masovými kuličkami

Nejsou špagety jako špagety a Italové by o tom mohli vyprávět své. Pokud chcete překvapit své blízké pravými italskými chutěmi, vsaďte na tento recept.

Zdroj: Profimedia
Zdroj: Profimedia

Nepřehlédněte: Dopřejte si sladké ovocné potěšení: Receptu na malinové tartaletky neodoláte

Na přípravu potřebujeme

• jedno balení celozrnných špaget

• 250g mletého hovězího masa (případně může být i vepřové maso nebo mix)

• 2 balení rajčatového pyré (nejlépe domácího zavařeného, ​​pokud si děláte zásoby z léta)

• 1 rajský protlak

• 4 větší stroužky česneku

• 1 vajíčko

• strouhanka

• Worchesterová omáčka

• sýr parmazán na strouhání

• olivový olej

• himalájská nebo mořská sůl, pepř

• třtinový cukr

• čerstvé lístky bazalky na ozdobu a dochucení

Nepřehlédněte: Raw kuličky, které budete zbožňovat: 15 minut a můžete zdravě mlsat

Postup přípravy

1. Do středně velkého hrnce necháme vřít osolenou vodu asi do třičtvrtě na celozrnné špagety.

2. Mezitím si připravíme maso. Ve středně velké misce ho smícháme spolu s pepřem, himálajskou nebo mořskou solí, s jedním vajíčkem, troškou strouhanky (asi 2 hrsti) a také se dvěma stroužky česneku.

3. Z masové směsi vytvarujeme malé masové kuličky o průměru 4 cm, které obalíme ještě ve zbývající strouhance.

4. Následně je poklademe na plech vyložený papírem a potřený olivovým olejem. Dáme péct na cca 20-25 minut při 175 stupňů Celsia.

5. Potom do vroucí vody rozlomíme na polovinu celé balení celozrnných špaget a necháme povařit, dokud nebudou al dente.

6. Mezitím si v pánvi připravíme rajčatovou omáčku z domácího nebo kupovaného rajčatového pyré, rajčatového protlaku a špetky Worchesterské omáčky. Necháme vřít, přidáme zbylé 2 stroužky česneku, přidáme himalájskou nebo mořskou sůl, třtinový cukr, pepř. Promícháme a necháme omáčku alespoň půl hodinu odstát, aby se pořádně promíchaly všechny chutě.

7. Mezitím si scedíme špagety, pokud jsme tak již neučinily a polijeme olivovým olejem, aby se nám neslepily.

8. Na talíř dáme nejdříve špagety, na to rajskou omáčku, pak pár masových kuliček, nastrouháme na to parmazán a dáme čerstvé lístky bazalky pro chuť i pohled.

Nepřehlédněte:

Tip 1: Kdo má rád sladší rajskou omáčku, ať přidá více třtinového cukru.

Tip 2: Komu se nechce péct masové kuličky, může maso se všemi ingrediencemi jen udusit na pánvi a podávat i takto.

Foto:
Profimedia
Zdroj:
MG

Diskuse k článku

comments powered by Disqus

Nejčtenější články

Obsah online magazínu feminity.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu, nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu zakázáno.

Kontakt

© Copyright 2020 Frogfoot s.r.o..