Chutné, zdravé, bez lepku a rychlé. Přesně takovou snídani můžete i vy připravit pro svou rodinu.
Vyzkoušejte také: Dvoubarevná bábovka s tvarohem jako od babičky: Přidejte pár ingrediencí, aby chutnala ještě lépe
Na 10ks budete potřebovat:
- 1/3 hrnku bezlepkových ovesných vloček
- 1/2 hrnku pohankové mouky
- 1 lžičku mleté skořice
- 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
- špetku mořské soli
- 1 lžíci třtinového cukru nebo medu
- 1 vajíčko
- 2/3 hrnku mléka (může být i rostlinné)
- 2 lžíce bílého řeckého jogurtu
- 1/2 lžičky vanilkové esence
- 1 lžičku rostlinného oleje na opékání
Postup:
V misce smícháme ovesné vločky, mouku, mletou skořici, kypřící prášek do pečiva, sůl a hnědý cukr, poté přidáme vajíčko, mléko, jogurt a vanilkovou esenci a pořádně promícháme. Na pánev dáme lžičku oleje, potom nabereme 2 lžíce těsta na lívance a uděláme z nich kruh. Opékáme dozlatova z každé strany. Můžete je podávat s javorovým sirupem, jogurtem nebo s čerstvým ovocem. Dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat: Mrkvový dort, o jakém se vám ani nesnilo: Tohle jednoduše musíte vyzkoušet