Ovocná panna cotta: Lehký dezert, který musíte zkusit!

Toužíte po něčem sladkém, co nebude příliš těžké a přitom bude lahodné? Vyzkoušejte tento recept!

Tento lehký dezert se vyplatí vyzkoušet!
Tento lehký dezert se vyplatí vyzkoušet!

Potřebujete:

1 litr sladké smetany

6 ks plátkové želatiny

6 PL krupicového cukru

Ovoce na zdobení

Postup:

Do hrnce vlijte smetanu a přidejte cukr. Namísto obyčejného můžete dát i vanilkový, případně půl na půl. Míchejte na mírném ohni dokud se cukr neroztopí. Do trochu vody si mezi tím namočte želatinu, asi na 3 minuty. Želatinu vložte (bez vody) do smetany a stále míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Pozor, želatina se nesmí vařit. Udržujeme asi na 80 stupňů celsia. Až se úplně rozpustí, vlijte ji do formiček např. od jogurtů, malých pudinků nebo do formy na srnčí hřbet. Nechejte přikryté v ledničce, aby směs ztuhla, nejméně na 6 hodin. Ztuhlou panna cottu vyklopte a polejte ovocnou omáčkou. Můžete i posypat lesním ovocem, jahodami či malinami. Dobrou chuť.

Foto:
Profimedia
Zdroj:
FEMINITY

Diskuse k článku

comments powered by Disqus

Nejčtenější články

Obsah online magazínu feminity.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu, nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu zakázáno.

Kontakt

© Copyright 2022 Frogfoot s.r.o..